
Urządzenia i Akcesoria
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
170 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
10 - 15 g sosu sojowego
-
2 łyżeczki żółtej pasty curry
-
¾ - 1 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
100 g ryżu brązowego
-
200 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 gałązki kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka oleju kokosowego płynnego
-
180 g mleka kokosowego, light, w puszce
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
396.5 kcal /
1659 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1952.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Curry z krewetkami i ryżem
35 min
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Curry z kurczakiem i mango
45 min
Curry z kurczaka z dynią i pieczarkami
1 godz.
Kurczak w sosie satay
30 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min