Curry z kurczakiem i brązowym ryżem

Curry z kurczakiem i brązowym ryżem

4.4 908 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

  • 170 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 10 - 15 g sosu sojowego
  • 2 łyżeczki żółtej pasty curry
  • ¾ - 1 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g ryżu brązowego
  • 200 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    200 g różyczek brokułu, mrożonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 gałązki kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego płynnego
    1 łyżeczka oleju arachidowego
  • 180 g mleka kokosowego, light, w puszce
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 396.5 kcal / 1659 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1952.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...