Curry z kurczakiem i brązowym ryżem

Curry z kurczakiem i brązowym ryżem

4.4 894 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
    170 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    5 g
  • sosu sojowego
    10 - 15 g
  • żółtej pasty curry
    2 łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczki
  • wody
    1200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • ryżu brązowego
    100 g
  • różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    200 g
    200 g różyczek brokułu, mrożonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
    3 gałązki
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju kokosowego płynnego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka oleju arachidowego
  • mleka kokosowego, light, w puszce
    180 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 396.5 kcal / 1659 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1952.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...