Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1200 g de pintade, en morceaux
- 150 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 2 c. à soupe bombées de moutarde
- 250 g de yaourt à 0% m.g.
- 200 g de crème liquide allégée
- 100 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 350 g de pommes, en gros cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1611 kJ / 384 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Osso-buco aux agrumes
1 godz. 20 min
Lapin au cidre et purée céleri-pomme
1h 10min
Lapin marengo
1 godz.
Sauté de dinde aux abricots secs
50min
Filet mignon au cidre
35min
Joue de porc aux carottes et à l'orange
13 godz. 40 min
Papillote de raie aux olives, tomates et câpres
35min
Sauté de porc à l'orange
1 godz.
Canard aux amandes
40min
Lapin à la provençale
1 godz.
Joues de porc au citron confit
1h 5 min
Lapin à la moutarde
1 godz.