Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 400 g de lait
- 500 g d'asperges blanches, coupées en tronçons de 2 cm
- 40 g de farine de blé
- 40 g de beurre, et un peu de beurre fondu pour le moule
- 5 œufs
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 962.2 kJ / 230.5 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé aux endives et parmesan
1h 20min
Soufflé de pommes de terre au cheddar
1 godz. 45 min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55 min
Clafoutis de haricots verts au bacon
55 min
Flans saumon-courgette
1h
Soufflé aux artichauts
50 min
Flans de potiron et magret fumé
1h 15 min
Petits flans aux asperges
55 min
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1h
Flan d'épinard
45 min
Petits flans de carotte
12 godz.
Chou-fleur en soufflé
55 min