Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 130 g d'oseille
- 35 g de beurre demi-sel
- 5 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 4 œufs
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1065 kJ / 257 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40min
Œuf cocotte à l'oseille
40min
Œufs cocotte à la florentine
50 Min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2h 45min
Œufs cocotte aux cèpes
35 Min
MAI - Oeufs à la florentine à l'ail des ours - Nicolas Gautier
1 Std.
Œufs mollets à la dijonnaise
25 min
Brandade de sardine
35 Min
Harengs marinés, pommes à l'huile
12h
Mouclade
1 Std.
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40min