Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 130 g d'oseille
- 35 g de beurre demi-sel
- 5 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 4 œufs
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1065 kJ / 257 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Soufflé à la fourme d'Ambert
40 min
Œufs cocotte à la florentine
50min
Œufs cocotte aux cèpes
35min
Soufflé au beaufort et aux noisettes
45 min
Œuf cocotte à l'oseille
40 min
Poires farcies en papillote
35min
Rillettes de lapin
12 godz.
Mignons de porc à l'époisses
1 Std. 15 Min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2h 30min
MAI - Oeufs à la florentine à l'ail des ours - Nicolas Gautier
1h
Œufs mollets à la dijonnaise
25min
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40 min