
Wersje kompatybilne
Boudin blanc pané aux noisettes et cèpes, raisins et compotée de pommes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de noisettes émondées
- 20 g de parmesan
- 10 g de cèpes séchés
- 30 g de biscotte
- 10 g de beurre doux et un peu pour la poêle
- 700 g de pommes détaillées en dés (1 cm env.)
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 8 boudins blancs (200 g chacun env.), sans peau
- 40 g de farine de blé
- 3 œufs battus
- 350 g de raisins blancs sans pépins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kcal / 2793 kJ
- Białko
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 47.8 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Błonnik
- 2.9 g