Urządzenia i Akcesoria
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g wody
-
20 g oleju rzepakowego
-
90 g mąki z ciecierzycy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki suszonych pomidorów, mieszanki przypraw
-
600 - 700 g kalafiora (1 szt.), podzielonego na 3 cm różyczki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.4 g
Kalorie
868 kJ /
207.3 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 h 20 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Pieczone falafele i sos jogurtowy z koperkiem
14 h 20 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 h 10 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 h 10 min
Kotleciki z marchewki
1 h 20 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min