Urządzenia i Akcesoria
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g wody
-
20 g oleju rzepakowego
-
90 g mąki z ciecierzycy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki suszonych pomidorów, mieszanki przypraw
-
600 - 700 g kalafiora (1 szt.), podzielonego na 3 cm różyczki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.4 g
Kalorie
868 kJ /
207.3 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Burgery z buraka
3 godz. 25 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
2 godz.
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min