Dymny sos whisky

Dymny sos whisky

4.7 79 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 słoiki

Składniki

  • 1 ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 160 - 170 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 g oleju
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 200 g whisky
  • 70 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 40 g sosu Worcestershire
  • 30 g octu balsamicznego
  • ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 586 kcal / 2455 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...