
Urządzenia i Akcesoria
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
sera gouda pokrojonego na kawałki200 g
-
różyczek brokułu250 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki300 g
-
wody300 g
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka kukurydziana do oprószenia formy
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry100 g
-
ząbek czosnku1
-
jajka2
-
śmietany, 12% tłuszczu50 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego1 pęczek
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
105.5 kcal /
441.7 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
6.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
280.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini tarty z porem
1 godz.
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55 min
Batony warzywno-serowe
1 godz.
Frittata z cukinią
55 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Frittata z resztkami warzyw
35 min