
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki śródziemnomorskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia foremek
-
1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego, schłodzonego (280-300 g)
-
20 liści bazylii, świeżych
-
150 g sera żółtego wędzonego, pokrojonego na kawałki
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
160 g serc karczocha, z puszki w oleju, odsączonych z zalewy
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
476.9 kcal /
1995.4 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
26.6 g
Węglowodany
45.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
856.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska