Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki śródziemnomorskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia foremek
-
1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego, schłodzonego (280-300 g)
-
20 liści bazylii, świeżych
-
150 g sera żółtego wędzonego, pokrojonego na kawałki
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
160 g serc karczocha, z puszki w oleju, odsączonych z zalewy
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
856.8 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
1995.4 kJ /
476.9 kcal
Tłuszcz
26.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
45.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Mini tarty
1 godz. 45 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Tort porowy
1 godz. 30 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min