Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g różyczek brokułu, świeżych
- 50 g jabłka, kwaśnego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 30 - 40 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 30 g żurawiny, suszonej
- 30 g jagód goji, suszonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g majonezu, wegańskiego
- 15 g białego octu balsamicznego
- ½ łyżeczki cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1123 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z surowego buraka
10 Min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 Min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 Min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 Min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1h 55min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 Min
Surówka brokułowa wiosenna
10 Min
Sałatka kalafiorowo-brokułowa
10 Min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 Std. 15 Min
Surówka brokułowa całoroczna
10 Min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 Min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 Min