Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 350 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di fettine di petto di pollo
- 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1918.6 kJ / 458.2 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35 Min
Frittata broccoli e prosciutto
35 Min
Fettine di pollo con crema di broccoli
45 Min
Straccetti di pollo con erbe e pinoli
25 min
Medaglioni alla pizzaiola
40 Min
Scaloppine alla perugina
30 Min
Salmone con zucchine in crosta
1h
Crostini di polenta con tonno affumicato
1h
Involtini di vitello
35 Min
Involtini di lonza, radicchio e pancetta
1h
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40 Min
Frittata primavera al vapore
50 Min