Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di porri a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta secca tipo bavette
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata, preferibilmente biologica
- 30 g di succo di limone
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30 Min
Tagliatelle mediterranee
35 Min
Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero
20 min
Carbonara vegetariana
30 Min
Spaghettini ai peperoni
50 Min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35 Min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 min
Pesto rosso
15 min
Nidi di tagliolini al pestato di pistacchio
20 min