![Calamari alla marchigiana Calamari alla marchigiana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D54FE6E-390B-4802-94C9-7484DC8AF0D6/Derivates/902dbd94-7755-4c16-a7b7-e3534beceb09.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di calamari freschi, puliti e tagliati ad anelli
- 2 filetti di acciuga
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 100 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 965.5 kJ / 230.8 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35 min
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40 min
Orata al sale
40 min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Calamari cipolle e patate
50 min
Baccalá alle olive
25 Min
Insalata di totano e piselli al lime
1 godz.
Moscardini al limone
30 min
Calamari in umido
55 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Calamari alla napoletana
40 min