Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di calamari freschi, puliti e tagliati ad anelli
- 2 filetti di acciuga
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 100 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 965.5 kJ / 230.8 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Polpetti affogati
45 Min
Calamari in umido
55min
Cernia con salsa mediterranea
40 Min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1 Std.
Insalata di calamari
55min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Moscardini al limone
30 Min
Insalata di calamari al limone
35 Min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 Min
Calamari alla napoletana
40 Min