![Farfalle asparagi e bottarga Farfalle asparagi e bottarga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7d1b9a09-9cf9-488b-9f82-b0cb26ae23df/Derivates/7c1cad22-0cb2-4b8e-b267-8e96df826235.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipollotto a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca tipo farfalle
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di bottarga a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2557.1 kJ / 610.8 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Crêpes agli asparagi e salmone
2sa 30 dk
Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)
50min
Pappardelle spinaci e cipollotti
40min
Trofie fave, asparagi e pancetta
40min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30 dk
Trofie integrali con crema di asparagi, menta e arachidi
40min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40min
Risotto con crema di asparagi
50min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50min