Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipollotto a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca tipo farfalle
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di bottarga a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2557.1 kJ / 610.8 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Farfalle integrali con salsa al salmone e mix di pepi
1h
Farfalle al salmone e pinoli
20min
Spaghetti al ragu' di asparagi
40 Min
Fusilli risottati alle seppie
40 Min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30 menit
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Fettuccine cime di rapa, stracciatella e pepe rosa
1h 40min
Risotto con crema di asparagi
50 Min
Trofie integrali con crema di asparagi, menta e arachidi
40 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40 Min
Penne al sugo di calamari
40 Min