Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di gambo di sedano a rondelle
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di olive verdi denocciolate a rondelle
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati
- 20 g di pinoli
- 20 g di uvetta
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di farina tipo 00
- 600 g di tranci di pesce spada a tocchetti (3-4 cm)
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1197 kJ / 286 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min
Tonno in agrodolce
1h
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30min
Tagliolini al sugo di spada
30min
Trota salmonata al pesto di olive
35min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Spada alle erbe con olive
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Cernia con salsa mediterranea
40min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min