Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g di filetti di cernia, senza pelle
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 70 g di olive taggiasche denocciolate
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 10 foglie di basilico fresche, lavate
- 400 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Straccetti di vitello al vino bianco
30 分钟
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Filetti di cernia su crema di zucca e porri fritti
50 分钟
Filetto di orata con peperoni
25min
Orata al sale
40min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25min
Pescatrice ai pomodorini
1h
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 分钟
Filetti di cernia in camicia colorata
30 分钟
Spada alle erbe con olive
40min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35min
Calamari alla marchigiana
35min