![Cernia con salsa mediterranea Cernia con salsa mediterranea](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89E8769E-FE7B-47C7-87C1-982191F36500/Derivates/46A72965-E8C6-4CE7-B8ED-82A248037DFF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g di filetti di cernia, senza pelle
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 70 g di olive taggiasche denocciolate
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 10 foglie di basilico fresche, lavate
- 400 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di calamari e pesche
40 分钟
Pesce spada all'arancia
40 分钟
Tagliolini al sugo di spada
30 Min
Bocconcini di salmone al vino bianco
30 Min
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1 Std.
Insalata di calamari al limone
35min
Pesce spada agrumato
35min
Moscardini al limone
30 Min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 dk
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 分钟
Pesce spada al salmoriglio
5 Min
Anelli di totano in umido
30 Min