
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g ryżu
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
1200 g wody wrzącej
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki kolendry, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218 kcal /
912.1 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
36.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
592.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 godz. 25 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min