Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g ryżu
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
1200 g wody wrzącej
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki kolendry, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
592.8 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
912.1 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
36.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bob czorba
13 Std. 15 Min
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 Min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 Min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 Min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 Std. 25 Min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 Min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 Std. 30 Min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 Std. 10 Min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 Min
Zupa krem z ciecierzycy
30 Min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 Min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 Min