Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
300 g awokado (2-3 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g kolendry, świeżej
-
30 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
-
300 g mleka kokosowego schłodzonego
-
20 g miodu20 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżeczki zielonej pasty curry
-
wiórki kokosowe do dekoracji (patrz wskazówka)
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.6 g
Kalorie
833.7 kJ /
199.3 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 h 15 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 h 5 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 h
Chłodnik ogórkowy
15 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 h 15 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 h