Urządzenia i Akcesoria
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
25 g ząbków czosnku
-
20 g oleju
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm ukośne plastry
-
100 g krewetek, surowych, dużych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
100 g mątwy, oczyszczonej100 g krążków kalmara, surowych
-
20 g wina ryżowego
-
80 g selera naciowego bez łyka, przekrojonego wzdłuż, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min