Krewetki i kalmary z selerem naciowym

Krewetki i kalmary z selerem naciowym

3.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 25 g ząbków czosnku
  • 20 g oleju
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm ukośne plastry
  • 100 g krewetek, surowych, dużych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)
  • 100 g krążków kalmara, surowych
    100 g mątwy, oczyszczonej
  • 20 g wina ryżowego
  • 80 g selera naciowego bez łyka, przekrojonego wzdłuż, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 152 kcal / 636 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...