Urządzenia i Akcesoria
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
25 g ząbków czosnku
-
20 g oleju
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm ukośne plastry
-
100 g krewetek, surowych, dużych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
100 g mątwy, oczyszczonej100 g krążków kalmara, surowych
-
20 g wina ryżowego
-
80 g selera naciowego bez łyka, przekrojonego wzdłuż, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 Std. 10 Min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 30 Min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 Min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 Std. 5 Min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 Min
Omułki w białym winie
35 Min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Krewetki z cebulą dymką
20 Min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 Min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 Min