Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g bułki, czerstwej
- 240 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g bakłażana, pokrojonego w 5 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 2 łyżki czerwonego octu winnego (opcjonalnie)
- 150 - 200 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g wody
- 400 g mięsa wołowego gulaszowego, ugotowanego, pokrojonego w 1 cm paski
- 300 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego, do posypania zapiekanki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1292 kJ / 308 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1h
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1h 45 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10 min
Kurczak w winie
1u. 50min
Polędwica wołowa z warzywami
1u. 50min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1h 10 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Sauté z cielęciny
1h 25 min