Urządzenia i Akcesoria
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Koncentrat bulionu rybnego
-
200 g filetów rybnych np. z dorsza, halibuta lub soli, pokrojonych na kawałki
-
100 - 150 g krewetek tygrysich, świeżych lub mrożonych
-
140 g soli gruboziarnistej
Zupa
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
120 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 szczypta szafranu pręcików
-
5 g skórki pomarańczowej otartej
-
½ gwiazdki anyżu
-
500 g wody
-
250 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych w 3 cm kawałki
-
200 g krewetek tygrysich, rozmrożonych, bez ogonków
Rouille
-
2 ząbki czosnku
-
80 g bagietki pokrojonej w 2 cm kostkę
-
60 g wody
-
120 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
606.7 mg
Białko
16.3 g
Kalorie
1483.5 kJ /
354.3 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Ossobuco po mediolańsku
1 godz. 10 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa miso
45 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min