Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem

Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem

4.1 17 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • oliwa z oliwek do skropienia bulwy kopru włoskiego
  • 1 gałązka tymianku, świeżego
  • skórka otarta z ¼ cytryny
  • 800 g wody
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g makaronu, suchego, typu farfalle
  • 60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
    400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 20 g octu balsamicznego
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 266 kcal / 1112.9 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 39.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...