
Urządzenia i Akcesoria
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
300 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
oliwa z oliwek do skropienia bulwy kopru włoskiego
-
1 gałązka tymianku, świeżego
-
skórka otarta z ¼ cytryny
-
800 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
20 g octu balsamicznego
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
266 kcal /
1112.9 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
39.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z salsą pomidorową
40 min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Penne all'arrabbiata
20 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Pasta à la Norma
50 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min