Urządzenia i Akcesoria
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
300 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
oliwa z oliwek do skropienia bulwy kopru włoskiego
-
1 gałązka tymianku, świeżego
-
skórka otarta z ¼ cytryny
-
800 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
20 g octu balsamicznego
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
39.2 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1112.9 kJ /
266 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
45.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Nasi goreng wegetariański
45 min
Bob czorba
13 godz. 15 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Makaron à la Norma
50 min