Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
TM6 TM5

Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem

3.8 (12 ocen)

Składniki

  • 300 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • oliwa z oliwek, do skropienia bulwy kopru włoskiego
  • 1 gałązka tymianku, świeżego
  • skórka otarta z ¼ cytryny
  • 800 g wody
  • ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g makaronu, suchego, typu farfalle
  • 60 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 400 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
    lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 20 g octu balsamicznego
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1112.9 kJ / 266 kcal
Białko
7.9 g
Węglowodany
45.5 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
4.2 g
Sód
39.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy