
Urządzenia i Akcesoria
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
4 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
160 g ryżu basmati
-
500 g wody
-
190 - 200 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
190 - 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
150 g pieczarek bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
25 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
60 - 65 g cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 g oleju arachidowego
-
150 - 200 g minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy
-
100 g kiełków soi, świeżych
-
25 g sosu sojowego jasnego
-
kolendra, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
240 kcal /
1004 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Marokański kuskus z warzywami
50 Min
Kotlety sojowe
40 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Ryż śródziemnomorski
50 Min
Wegetariańskie chop suey
1 Std. 5 Min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 Std. 30 Min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 Min
Azjatyckie spring rolls
1 Std. 20 Min
Makaron po liguryjsku
45 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Wegetariańskie chili
1 Std. 5 Min
Tajski makaron curry z warzywami
20 Min