Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
TM5 TM6

Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)

3.8 (19 ocen)

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 160 g ryżu basmati
  • 500 g wody
  • 190 - 200 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 190 - 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 25 - 30 g imbiru, świeżego korzenia, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 60 - 65 g cebulki dymki, tylko białej części, przekrojonej na pół
  • 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 10 g oleju arachidowego
  • 150 - 200 g kukurydzy, w mini kolbach, odsączonych z zalewy
  • 100 g kiełków soi, świeżych
  • 25 g sosu sojowego, jasnego
  • 5 g kolendry, świeżej, drobno pokrojonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1004 kJ / 240 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
8.8 g
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
3.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie