Nasi goreng wegetariański

Nasi goreng wegetariański

3.5 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 200 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 4 jajka
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1000 g wody
  • 300 g ryżu basmati
  • 30 g oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 50 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem tylko białej i jasnozielonej części, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • ½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 150 - 200 g minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 90 - 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • 40 g sosu sojowego jasnego
  • 10 g oleju sezamowego
  • 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki kolendry, mielonej (opcjonalnie)
  • zielona cebulka ze szczypiorkiem tylko zielona cześć, posiakana

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 12.9 g
Kalorie 1628.5 kJ / 389.2 kcal
Tłuszcz 11.6 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 60.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...