Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de riz basmati
- 1 gousse d'ail
- 100 g d'oignon (1 gros), coupé en deux
- 400 g de filet mignon de porc, en gros cubes
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 350 g de tomates pelées en boîte
- 150 g de lait de coco
- 1 c. à soupe rase de curry en poudre
- 1 cube de bouillon de légumes
- 150 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1528 kJ / 365 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Sauté de veau au chorizo
1h
Curry de bœuf, coco et riz
1h 40min
Sauté de porc au curry
1h
Gumbo de poulet façon cajun
35 Min
Colombo de porc aux légumes
45min
Chili con carne
30min
Poulet au lait de coco et épices
50min
Porc aigre-doux à la purée
40min
Colombo de porc
1h 20 min
Sauté de porc à l'hawaïenne
45min
Cari poulet
45min
Porc teriyaki aux pommes
2h 20min