Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote
- 40 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto
- 650 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés en lamelles
- 75 g de camembert, détaillé en cubes
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 3 brins de persil frais, équeutés et ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1486.2 kJ / 354.2 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40min
Coquillettes chorizo-comté
15min
Pâtes au gorgonzola
40min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45min
One pot pasta au bleu et aux champignons
30min
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45min
Risotto aux raisins et gorgonzola
40min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min
Risotto aux herbes et fromage de chèvre
30min
Gratin de comté façon pudding
45min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1h