Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote
- 40 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto
- 650 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés en lamelles
- 75 g de camembert, détaillé en cubes
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 3 brins de persil frais, équeutés et ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1486.2 kJ / 354.2 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux raisins et gorgonzola
40 dk
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Coquillettes chorizo-comté
15 Min
Camembert rôti au Varoma
30 Min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 dk
Risotto au vin rouge
45 dk
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 dk
Pâtes au gorgonzola
40 dk
Œufs gratinés à la hongroise
1 godz. 30 min
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45 dk
Croziflette
1h 25min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min