Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 750 g de blancs de poireau, coupés en rondelles
- 20 g de beurre demi-sel
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 c. à soupe de miel
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de gruyère, râpé
- 8 - 10 feuilles de lasagne précuites
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1111 kJ / 265 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de potimarron et pomme de terre
1 Std. 20 Min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1 Std. 10 Min
Quiche de pomme de terre et poireaux
1h 15min
Quiche au poireau
55min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1 Std.
Lasagnes champignons-fromage
1h 15min
Gratin de coquillettes au poireau
45min
Lasagne au potimarron, aux épinards et aux champignons
1 Std. 30 Min
Tarte au chou romanesco et au roquefort
1 Std. 10 Min
Gratin de brocoli au parmesan
1 Std. 5 Min
Lasagne chèvre-courgette
1 Std.
Tartiflette aux courgettes
55min