Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 700 g de sauté de porc, en cubes
- le jus d'un citron vert
- 2 c. à soupe d'épices à colombo
- 400 g d'eau
- 300 g de carottes, coupées en rondelles
- 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 3 branches de thym frais
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2041 kJ / 488 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Sauté de porc à la provençale
1h 5min
Sauté de veau au chorizo
1 godz.
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2 godz.
Sauté de porc au curry
1 godz.
Filet mignon de porc façon vindaloo
30min
Poulet basquaise
50min
Sauté de porc au cidre
1 godz.
Curry de porc aux pommes de terre
1 godz. 15 min
Colombo de porc
1h 20min
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50min
Sauté de porc à l'hawaïenne
45min
Cari poulet
45min