
Wersje kompatybilne
Parmentier de poisson au chèvre et persillade
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g d'eau
- 15 g de gros sel
- 600 g de pommes de terre coupées en morceaux
- 300 g de filets de poisson blanc type cabillaud
- 60 g de beurre et un peu pour le plat
- 60 g de lait demi-écrémé
- 150 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 gousse d'ail
- 1 bouquet de persil plat frais équeuté
- 50 g de chapelure maison
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 410 kcal / 1722 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Błonnik
- 3.8 g