Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'emmental, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 800 g de bouquets de chou-fleur
- 100 - 150 g de chorizo, coupé en fines rondelles
- 600 g de lait
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 40 g de farine de blé
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 - 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1253.5 kJ / 300.7 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 522.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1sa
Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan
55 dk
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1sa 10 dk
Courgette au jambon
1sa
Poulet aux choux de Bruxelles curry moutarde
40 dk
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1sa
Courge spaghetti sauce chorizo
1sa 20 dk
Gratin de courge spaghetti à la merguez
1h 35 min
Gratin de courgette aux lardons
40 dk
Croziflette
1h 25min
Gratin de courgettes au curry
1h 5min
Pommes de terre farcies au chorizo
50 dk