Gratin de chou-fleur et chorizo

Gratin de chou-fleur et chorizo

4.7 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 50 g d'emmental coupé en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 300 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 800 g de bouquets de chou-fleur
  • 100 - 150 g de chorizo coupé en fines rondelles
  • 600 g de lait
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 40 g de farine de blé
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 3 - 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 300.7 kcal / 1253.5 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 522.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...