Tarta z serem pleśniowym

Tarta z serem pleśniowym

3.9 182 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 - 2 szczypty soli
Nadzienie
  • 200 g śmietany, 12% tłuszczu
    200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 200 g serka śmietankowego (typu Philadelphia)
  • 150 - 180 g sera z niebieską pleśnią pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek (20-30 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 495 kcal / 2069 kJ
Białko 18.3 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 23.5 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...