Meksykańska pasta z fasoli

Meksykańska pasta z fasoli

3.7 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji

Składniki

  • 200 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 25 g smalcu
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona
  • 150 g wody ciepłej, przegotowanej
  • 600 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • ser cheddar do podania (50 g)
  • nachos do podania (500 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 405 kcal / 1695 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 24.05 g
Węglowodany 40.03 g
Błonnik 4.53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...