![Meksykańska pasta z fasoli Meksykańska pasta z fasoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0A792730-1792-4AE5-820E-E77BBBB2CE42/Derivates/AF7131AB-6C75-41B1-9AFB-7A1E851C412E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 25 g smalcu
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona - 150 g wody, ciepłej, przegotowanej
- 600 g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
- 1 łyżeczka soli
- ser cheddar, do podania (50 g)
- nachos, do podania (500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1695 kJ / 405 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 40.03 g
- Tłuszcz
- 24.05 g
- Błonnik
- 4.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 Min
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Tatar z fasoli
5 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Wegański smalec
2 Std. 15 Min