
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 g wody
-
400 g zielonego groszku, mrożonego
-
800 g krążków kalmara, surowych
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
400 g pomidorków koktajlowych (25 szt.), całych
-
2 szczypty soli
-
3 liście mięty, świeże
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
254.2 kcal /
1063.8 kJ
Białko
28.6 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
1.2 g