Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi

Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi

3.5 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 300 g wody
  • 400 g zielonego groszku, mrożonego
  • 800 g krążków kalmara, surowych
    800 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g pomidorków koktajlowych (25 szt.), całych
  • 2 szczypty soli
  • 3 liście mięty, świeże

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 254.2 kcal / 1063.8 kJ
Białko 28.6 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...