Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 g wody
-
400 g zielonego groszku, mrożonego
-
800 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)800 g krążków kalmara, surowych
-
1 łyżeczka soli1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
400 g pomidorków koktajlowych (25 szt.), całych
-
2 szczypty soli
-
3 liście mięty, świeże
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.6 g
Kalorie
1063.8 kJ /
254.2 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 godz. 10 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Aioli
5 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 godz. 25 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 godz.
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min