Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
TM6 TM5

Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi

3.5 (12 ocen)

Składniki

  • 300 g wody
  • 400 g zielonego groszku, mrożonego
  • 800 g krążków kalmara, surowych
    lub 800 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 łyżeczka soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g pomidorków koktajlowych (25 szt.), całych
  • 2 szczypty soli
  • 3 liście mięty, świeże

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1063.8 kJ / 254.2 kcal
Białko
28.6 g
Węglowodany
9.8 g
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy