Wersje kompatybilne
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wody
- 400 g zielonego groszku, mrożonego
-
800
g krążków kalmara, surowych
lub 800 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka) -
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczka soli - 30 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 400 g pomidorków koktajlowych (25 szt.), całych
- 2 szczypty soli
- 3 liście mięty, świeże
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1063.8 kJ / 254.2 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1u. 50min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1h 10 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min