Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku

Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku

3.9 31 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 porcji

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    300 g
  • jajek (3 szt., rozm. M)
    180 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    1 ½ łyżki
Farsz z ricotty i szpinaku
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    70 g
  • masła
    20 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • liści szpinaku baby, świeżych
    300 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    500 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
  • żółtek
    5
  • woda ilość do posmarowania brzegów ciasta
Masło szałwiowe
  • masła pokrojonego na kawałki
    75 g
  • liści szałwii, świeżych
    20 - 30
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania
    1 szczypta
  • woda ilość do gotowania raviolo
  • sól ilość do gotowania raviolo

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 762.2 kcal / 3191.2 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 48.4 g
Węglowodany 55.1 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...