
Urządzenia i Akcesoria
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 porcji
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej300 g
-
jajek (3 szt., rozm. M)180 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin1 ½ łyżki
Farsz z ricotty i szpinaku
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki70 g
-
masła20 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
liści szpinaku baby, świeżych300 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki500 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
-
żółtek5
-
woda ilość do posmarowania brzegów ciasta
Masło szałwiowe
-
masła pokrojonego na kawałki75 g
-
liści szałwii, świeżych20 - 30
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania1 szczypta
-
woda ilość do gotowania raviolo
-
sól ilość do gotowania raviolo
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
762.2 kcal /
3191.2 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
48.4 g
Węglowodany
55.1 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska