Urządzenia i Akcesoria
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 porcji
Składniki
Ciasto
-
300 g mąki pszennej
-
180 g jajek (3 szt., rozm. M)
-
1 ½ łyżki oliwy z oliwek, extra virgin
Farsz z ricotty i szpinaku
-
70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g masła
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
300 g liści szpinaku baby, świeżych
-
500 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
-
5 żółtek
-
woda ilość do posmarowania brzegów ciasta
Masło szałwiowe
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 - 30 liści szałwii, świeżych
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania
-
woda ilość do gotowania raviolo
-
sól ilość do gotowania raviolo
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.8 g
Kalorie
3191.2 kJ /
762.2 kcal
Tłuszcz
48.4 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
55.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 godz. 15 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Ciasto wonton
50 min
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1 godz. 30 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Warzywa w tempurze
1 godz.
Gnocchi buraczane
30 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min