
Urządzenia i Akcesoria
Ravioli z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 sztuk
Składniki
Ravioli
-
mąki pszennej200 g
-
jajka2
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dolnej części i wkładu Varomy5 g
-
soli½ łyżeczki
Farsz
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ząbek czosnku1
-
papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki5 g
-
krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych300 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
wody1000 g
Masło tymiankowe
-
liści tymianku, świeżych2 łyżki
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
61.5 kcal /
257.3 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
5.4 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
178.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska