Ravioli z krewetkami

Ravioli z krewetkami

4.0 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 sztuk

Składniki

Ravioli
  • mąki pszennej
    200 g
  • jajka
    2
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dolnej części i wkładu Varomy
    5 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Farsz
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    5 g
  • krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
    300 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • wody
    1000 g
Masło tymiankowe
  • liści tymianku, świeżych
    2 łyżki
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 61.5 kcal / 257.3 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 5.4 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 178.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...