Urządzenia i Akcesoria
Ravioli z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 sztuk
Składniki
Ravioli
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
5 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dolnej części i wkładu Varomy
-
½ łyżeczki soli
Farsz
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
5 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1000 g wody
Masło tymiankowe
-
2 łyżki liści tymianku, świeżych
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
178.9 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
257.3 kJ /
61.5 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 Std. 30 Min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min
Makaron domowy z krewetkami i czerwonym pesto
1 Std.
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 Std. 30 Min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 Min
Omułki w białym winie
35 Min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 Min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 Std.
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 Min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.