Ravioli z krewetkami

Ravioli z krewetkami

4.0 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 sztuk

Składniki

Ravioli
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 5 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dolnej części i wkładu Varomy
  • ½ łyżeczki soli
Farsz
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 300 g krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1000 g wody
Masło tymiankowe
  • 2 łyżki liści tymianku, świeżych
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • ¾ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 178.9 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 257.3 kJ / 61.5 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...