Urządzenia i Akcesoria
Ravioli z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 sztuk
Składniki
Ravioli
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
5 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dolnej części i wkładu Varomy
-
½ łyżeczki soli
Farsz
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
5 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1000 g wody
Masło tymiankowe
-
2 łyżki liści tymianku, świeżych
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
178.9 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
257.3 kJ /
61.5 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 Std. 10 Min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 Min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 Std.
Risotto z owocami morza
1 Std. 5 Min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 Min
Pad Thai z krewetkami
45 Min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 Std. 30 Min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 Std. 30 Min
Tacos z krewetkami i ananasem
45 Min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 Min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.