Ravioli z krewetkami
TM6 TM5

Ravioli z krewetkami

4.1 (31 ocen)

Składniki

Ravioli

  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 5 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dolnej części i wkładu Varomy
  • ½ łyżeczki soli

Farsz

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 300 g krewetek, tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 1000 g wody

Masło tymiankowe

  • 2 łyżki liści tymianku, świeżych
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • ¾ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
257.3 kJ / 61.5 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
5.4 g
Tłuszcz
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
0.2 g
Sód
178.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy