![Ravioli z krewetkami Ravioli z krewetkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E08BE2A-E196-46B1-9F45-9A150055C58D/Derivates/BE9B6F30-DA74-4C5E-8A7C-CDE806AEF613.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ravioli
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 5 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dolnej części i wkładu Varomy
- ½ łyżeczki soli
Farsz
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 5 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g krewetek, tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1000 g wody
Masło tymiankowe
- 2 łyżki liści tymianku, świeżych
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- ¾ łyżeczki soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 257.3 kJ / 61.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 178.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2小时
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 Std. 30 Min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 Min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 Std.
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min