Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g orzechów laskowych
- 1 ząbek czosnku
- 80 g rukoli
- 150 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 7732 kJ / 1848 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 187.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 2288.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto ze szczawiu
10 Min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 Min
Pesto z jarmużu
25 Min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 Min
Pesto szpinakowe
10 Min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 Min
Tahini
10 Min
Pesto pomidorowe
15 Min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5min
Pesto z rukoli
10 Min
Pesto z bazylii
10 Min
Hummus z domowym tahini
25 Min