
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g orzechów laskowych
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- 80 g rukoli
- 150 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 7738 kJ / 1851 kcal
- Białko
- 31.02 g
- Węglowodany
- 4.24 g
- Tłuszcz
- 190.02 g
- Błonnik
- 3.51 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z bazylii
10min
Pesto pomidorowe
15min
Czerwone pesto
5min
Dip z suszonych pomidorów
15min
Pesto ze szczawiu
10min
Pesto szpinakowe
10min
Pesto z rukoli
10min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Pesto z jarmużu
25min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min
Pesto sezamowe
10min