![Pesto z rukoli i orzechów laskowych Pesto z rukoli i orzechów laskowych](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4A34CC32-30C6-4009-9D13-92CACB0B4D08/Derivates/D29C4124-AB80-4B26-8DB7-488D9BDB3F99.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g orzechów laskowych
- 1 ząbek czosnku
- 80 g rukoli
- 150 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 7732 kJ / 1848 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 187.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 2288.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta karczochowa
5min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta z jarmużu
15 min
Pesto z jarmużu
25 Min
Pasta z bakłażana
55 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min
Pesto z rukoli
10min
Pesto szpinakowe
10min
Pesto z bazylii
10min
Pesto pomidorowe
15 min
Pasta z prażonego słonecznika
10min