Kremowe aïoli na żółtkach

Kremowe aïoli na żółtkach

3.8 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 Cały przepis

Składniki

  • oliwy z oliwek
    200 g
    200 g oleju z pestek winogron
  • ząbków czosnku
    6
  • koperku, świeżego tylko liście
    5 g
  • żółtka
    3
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej
    1 czubata łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 Cały przepis

Kalorie 1997 kcal / 8361 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 216 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...