Urządzenia i Akcesoria
Kremowe aïoli na żółtkach
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
15 porcji
Składniki
-
200 g oleju z pestek winogron200 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
3 żółtka
-
1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
0.7 g
Kalorie
557.4 kJ /
133.1 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chimichurri
5 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Sos serowy roquefort
20 min
Karmelizowany por
20 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Quiche z szyjkami rakowymi i serem gruyère
1 godz. 45 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min