![Kremowe aïoli na żółtkach Kremowe aïoli na żółtkach](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5FD4CDCF-3448-45FD-8296-46957674AF41/Derivates/0f14c126-8d7a-494c-9101-0197d3efe7b8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g oliwy z oliwek
lub 200 g oleju z pestek winogron - 6 ząbków czosnku
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 3 żółtka
- 1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8361 kJ / 1997 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 216 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 Min
Pikantne aïoli
15min
Satay z sosem orzechowym
1 Std. 55 Min
Sos z sera cheddar
20 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Fondue serowe z bagietką
25 Min
Guacamole z mango i żurawiną
20 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 Min
Sos berneński
15min
Tapenada
5min
Kofty z wołowiny i fety
2 Std. 30 Min