Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g oliwy z oliwek
lub 200 g oleju z pestek winogron - 6 ząbków czosnku
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 3 żółtka
- 1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8361 kJ / 1997 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 216 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1h 10 min
Dressing limonkowo-miętowy
10min
Pikantne aïoli
15 min
Tapenada
5min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Dip paprykowo-orzechowy
10min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Guacamole
15 min