Kremowe aïoli na żółtkach

Kremowe aïoli na żółtkach

3.8 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
15 porcji

Składniki

  • 200 g oliwy z oliwek
    200 g oleju z pestek winogron
  • 6 ząbków czosnku
  • 5 g koperku, świeżego tylko liście
  • 3 żółtka
  • 1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcja

Białko 0.7 g
Kalorie 557.4 kJ / 133.1 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...