Kremowe aïoli na żółtkach
TM5 TM6

Kremowe aïoli na żółtkach

3.7 (14 ocen)

Składniki

  • 200 g oliwy z oliwek
    lub 200 g oleju z pestek winogron
  • 6 ząbków czosnku
  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 3 żółtka
  • 1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
8361 kJ / 1997 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
216 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy