Urządzenia i Akcesoria
Brownie z tahini
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 kawałków
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
65 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką (opcjonalnie)
-
125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
175 g cukru
-
45 g mąki pszennej
-
2 łyżki wody różanej (opcjonalnie)
-
4 - 5 łyżek pasty tahini (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.3 g
Kalorie
1508.4 kJ /
360.3 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
25.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Bananowe brownie
40 min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2 godz. 30 min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 godz. 40 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Brownie (wegańskie)
1 godz.
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.