Brownie z tahini

Brownie z tahini

4.7 382 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 kawałków

Składniki

  • 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 65 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką (opcjonalnie)
  • 125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 175 g cukru
  • 45 g mąki pszennej
  • 2 łyżki wody różanej (opcjonalnie)
  • 4 - 5 łyżek pasty tahini (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 360.3 kcal / 1508.4 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 25.7 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...