Urządzenia i Akcesoria
Brownie z tahini
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 kawałków
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
65 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką (opcjonalnie)
-
125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
175 g cukru
-
45 g mąki pszennej
-
2 łyżki wody różanej (opcjonalnie)
-
4 - 5 łyżek pasty tahini (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.3 g
Kalorie
1508.4 kJ /
360.3 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
25.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1 godz. 30 min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Bananowe brownie
40 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 godz. 45 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 godz. 30 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Sernik gianduia
11 godz.