Zupa szpinakowa z imbirem

Zupa szpinakowa z imbirem

3.6 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 - 40 g cebuli dymki pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 20 g oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 400 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej
  • 450 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych, odsączonych
  • 200 g wody
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 4 łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 392 kcal / 1638 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...