Urządzenia i Akcesoria
Zupa szpinakowa z imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
30 - 40 g cebuli dymki pokrojonej na 1 cm kawałki
-
20 g oleju kokosowego
-
2 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
400 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej
-
450 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych, odsączonych
-
200 g wody
-
400 g mleczka kokosowego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
4 łyżki orzeszka ziemnego, prażonego, niesolonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
1638 kJ /
392 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa cebulowa
1 godz.