Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 3 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- 30 - 40 g cebuli dymki, pokrojonej na 1 cm kawałki
- 20 g oleju kokosowego
- 2 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 400 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej
- 450 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, odsączonych
- 200 g wody
- 400 g mleczka kokosowego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 4 łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1638 kJ / 392 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Krem z liści botwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1h
Barszcz z serem feta
40min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min