Wege Tex-Mex z brązowym ryżem

Wege Tex-Mex z brązowym ryżem

3.1 74 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g brązowego ryżu
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 120 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub żółtej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 350 g wody
  • 300 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g zielonego groszku, świeżego
  • 150 g cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki z puszki, odsączonej z zalewy, opłukanej
  • 3 łyżki czarnych oliwek, bez pestek (ok. 60 g), przekrojonych na pół, do dekoracji
  • 3 łyżki zielonych oliwek, bez pestek (ok. 60 g), przekrojonych na pół, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcja

Białko 7.6 g
Kalorie 966 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 9.1 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...