
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
2 porcje
Składniki
-
300 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm paski
-
15 g ziaren sezamu, białego
-
2 łyżki sumaku
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
½ - 1 łyżka tymianku, suszonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
40 g oliwy z oliwek
-
150 g zielonej soczewicy, suszonej
-
150 g ryżu długoziarnistego
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
kolendra, świeża tylko liście, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
990.2 kcal /
4143.1 kJ
Białko
60.7 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
120.3 g
Błonnik
14 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
1547.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska