
Urządzenia i Akcesoria
Pad Thai z krewetkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia Varomy
-
200 g makaronu ryżowego, suchego płaskiego, średniej grubości
-
wrząca woda ilość do namoczenia makaronu
-
80 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych do posypania
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
6 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżki sosu rybnego
-
40 g soku z limonki (z ok. 2-3 limonek)
-
2 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżka pasty z tamaryndowca
-
¼ łyżeczki pasty z krewetek
-
3 łyżeczki cukru palmowego (ok. 3 cm kostka, pokruszona)
-
2 jajka
-
500 g wody
-
350 g krewetek, surowych, obranych świeżych
-
kiełki soi, świeże do dekoracji
-
10 łodyżek szczypiorku, świeżego posiekanego, do dekoracji
-
3 łyżki cebuli szalotki, prażonej do dekoracji
-
1 limonka pokrojona w ćwiartki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1480 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min
Pad thai
45 min