Risotto bianco z zielonym groszkiem

Risotto bianco z zielonym groszkiem

4.5 298 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 500 g wody gorącej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 50 - 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 220 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g zielonego groszku, świeżego bez łupin
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 7.4 g
Kalorie 1109 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 32.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...