
Urządzenia i Akcesoria
Risotto bianco z zielonym groszkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
wody gorącej500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli30 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 - 70 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli220 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
zielonego groszku, świeżego bez łupin100 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265 kcal /
1109 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
32.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska