Risotto bianco z zielonym groszkiem

Risotto bianco z zielonym groszkiem

4.5 281 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • wody gorącej
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli
    30 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    50 - 70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
    220 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • zielonego groszku, świeżego bez łupin
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 265 kcal / 1109 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 32.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...