Makaron z bakłażanem i pomidorami

Makaron z bakłażanem i pomidorami

3.6 547 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 600 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na 2 cm kawałki
    600 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 450 g bakłażanów pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 700 g wody
  • 350 g makaronu, suchego, typu farfalle
  • liście bazylii, świeże posiekane, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 531.5 kcal / 2225.3 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 86.5 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 930 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...