Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka z rosołu z pełnoziarnistymi kluskami na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Pełnoziarniste kluski na parze
-
170 g maślanki
-
25 g masła miękkiego
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
120 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
¾ płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
-
¾ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy do natłuszczenia przystawki Varoma
Potrawka z kurczaka
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g selera naciowego bez łyka, pokrojonego na kawałki
-
30 g oleju rzepakowego
-
700 g bulionu drobiowego, płynnego np. rosołu
-
50 g białego wina (opcjonalnie)
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki szałwii, suszonej, otartej
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
300 g ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości np. z rosołu, pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
783.3 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
1554.7 kJ /
371.3 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1 godz.
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Sos pieczeniowy
55 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 godz. 35 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min