
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 150 g bułki tartej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1422 kJ / 339 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Schab z Varomy
3hod. 40min
Schab z kiszoną kapustą
50 Min
Klops z papryką i jajkiem
1 Std. 40 Min
Schab chrzanowy
2u. 30min
Bigos z czerwonej kapusty
1 Std. 30 Min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1h 10min
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 Std. 55 Min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 Min