Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 150 g bułki tartej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1422 kJ / 339 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Golonka w sosie piwnym
2h 20min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 godz. 10 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1 godz. 25 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min