
Urządzenia i Akcesoria
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Pulpety
-
mięsa mielonego z szynki wieprzowej500 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego2 szczypty
-
papryki słodkiej, mielonej2 szczypty
-
natki pietruszki, suszonej2 szczypty
-
bazylii, suszonej2 szczypty
-
kolendry, mielonej2 szczypty
-
majeranku, suszonego2 szczypty
-
tymianku, suszonego2 szczypty
-
chili, mielonego1 szczypta
-
chrzanu, tartego1 łyżeczka
-
musztardy1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia dłoni
Chrzanowa zupa krem
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki150 g
-
ząbek czosnku1
-
selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki50 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
ziemniaków pokrojonych na ok. 2 cm kawałki150 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia koszyczka
-
awokado dojrzałe, miękkie, pokrojone na kawałki1
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
chrzanu, tartego100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414 kcal /
1733.3 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
661.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
11 Przepisów
Polska
Polska