Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
TM6 TM5

Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką

4.1 (647 ocen)

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 200 g mleka
  • 350 g mąki tortowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 10 g cukru
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 40 g oleju plus dodatkowa, ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 130 g marchewki, pokrojonej w plastry
  • 250 - 280 g czerwonego buraka, pokrojonego na kawałki
  • 180 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 500 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3493.9 kJ / 834.5 kcal
Białko
35.5 g
Węglowodany
90.5 g
Tłuszcz
40.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Błonnik
9 g
Sód
1313.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy