Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką

Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką

4.1 680 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • mleka
    200 g
  • mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    350 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • cukru
    10 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • oleju plus dodatkowa, ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma
    40 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbki czosnku
    2
  • marchewki pokrojonej w plastry
    130 g
  • czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
    250 - 280 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    180 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    100 g
  • wody
    500 g
  • mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki
    500 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • liście laurowe, suszone
    3
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • octu
    1 łyżka
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 834.5 kcal / 3493.9 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 40.5 g
Węglowodany 90.5 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 1313.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...