Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
200 g mleka
-
350 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
40 g oleju plus dodatkowa, ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
130 g marchewki pokrojonej w plastry
-
250 - 280 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
-
180 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
500 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
3 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżka octu
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1313.5 mg
Białko
35.5 g
Kalorie
3493.9 kJ /
834.5 kcal
Tłuszcz
40.5 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
90.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Potrawka z kurczaka z rosołu z pełnoziarnistymi kluskami na parze
50 min
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1 godz.
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 godz. 35 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Gulasz
45 min