Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
200 g mleka
-
350 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
40 g oleju plus dodatkowa, ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
130 g marchewki pokrojonej w plastry
-
250 - 280 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
-
180 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
500 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
3 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżka octu
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1313.5 mg
Białko
35.5 g
Kalorie
3493.9 kJ /
834.5 kcal
Tłuszcz
40.5 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
90.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2h
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1h 30min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Gulasz z udźca indyka
1h 25min
Placki z dyni i kurczaka
40min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1h 35min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1h
Gulasz wieprzowy
50min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1h 30min
Gulasz
45min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min
Karkówka z cebulą
1h 45min