Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką

Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką

4.0 702 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 200 g mleka
  • 350 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 10 g cukru
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 40 g oleju plus dodatkowa, ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 130 g marchewki pokrojonej w plastry
  • 250 - 280 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
  • 180 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 500 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1313.5 mg
Białko 35.5 g
Kalorie 3493.9 kJ / 834.5 kcal
Tłuszcz 40.5 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 90.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...