
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
polędwiczki z cielęciny w całości500 g
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
rozmarynu, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
szałwii, suszonej, otartej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa20 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbek czosnku1
-
kostek boczku50 g
-
wody900 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę700 g
-
zielonej fasolki szparagowej, mrożonej pokrojonej na 3 cm kawałki300 g
-
liść laurowy, suszony1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu60 g
-
szczypiorek, świeży posiekany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.4 kcal /
1532.9 kJ
Białko
21.6 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
27.1 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska