Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną

Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną

4.2 118 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • polędwiczki z cielęciny w całości
    500 g
    500 g polędwiczki wieprzowej, w całości
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • rozmarynu, suszonego
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • szałwii, suszonej, otartej (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
    20 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbek czosnku
    1
  • kostek boczku
    50 g
  • wody
    900 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    700 g
  • zielonej fasolki szparagowej, mrożonej pokrojonej na 3 cm kawałki
    300 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    60 g
  • szczypiorek, świeży posiekany, do podania
    natka pietruszki, suszona, posiekana, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366.4 kcal / 1532.9 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 27.1 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...