
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
500 g polędwiczki z cielęciny w całości
-
sól do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprz czarny, mielony plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka szałwii, suszonej, otartej (opcjonalnie)
-
20 g oliwa z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
50 g kostek boczku
-
900 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
700 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
1 liść laurowy, suszony
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
szczypiorek, świeży posiekany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.4 kcal /
1532.9 kJ
Białko
21.6 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
27.1 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska