Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 300 g kalarepy (1 dość duża szt.), pokrojonej na kawałki
- 200 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 50 g śmietany, 18% tłuszczu, gęstej (patrz wariant)
- ¾ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 253.4 kJ / 60.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 Min
Surówka z kiszonych ogórków
15 Min
Surówka z surowego buraka
10 Min
Surówka z młodej kapusty
20 Min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 Min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 Min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1h 55min
Surówka brokułowa wiosenna
10 Min
Surówka brokułowa całoroczna
10 Min
Surówka z kalarepy (TM5)
15 Min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 Min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 Min