![Surówka z kalarepy i rzodkiewki Surówka z kalarepy i rzodkiewki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D54BADBC-BAA8-4663-9761-0EAA4DCB2D98/Derivates/cd9cfce9-cf82-4c3a-9593-b1f5a01bd157.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 300 g kalarepy (1 dość duża szt.), pokrojonej na kawałki
- 200 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 50 g śmietany, 18% tłuszczu, gęstej (patrz wariant)
- ¾ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 253.4 kJ / 60.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 3.2 g