Surówka z kalarepy i rzodkiewki

Surówka z kalarepy i rzodkiewki

4.5 305 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g kalarepy (1 dość duża szt.), pokrojonej na kawałki
  • 200 g rzodkiewek przekrojonych na pół
  • 50 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej (patrz wariant)
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 405.3 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 253.4 kJ / 60.5 kcal
Tłuszcz 2.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...