
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wody
- 500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ząbek czosnku
- 120 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
1
czubata łyżka majonezu
lub 1 czubata łyżka jogurtu typu greckiego - ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 176.6 kcal / 738.8 kJ
- Białko
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Sód
- 386.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min
Pasta z wędliny
10 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Pasta jajeczna
5 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.