Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kurczaka i sera feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
300 g wody
-
500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ząbek czosnku
-
120 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
1 czubata łyżka jogurtu typu greckiego1 czubata łyżka majonezu
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
386.9 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
738.8 kJ /
176.6 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Pomidorowy serek topiony
1 godz.
Pasta jajeczna
5 min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min
Krem z parmezanu
10 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pasta z wędliny
10 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min